Dankzij een goede samenwerking met Stichting Pharus, hebben wij in 2020 en 2021 een groot aantal projecten weten te realiseren. In totaal gaat het om de aanleg van:

  • 6 drinkwatersystemen, waarvan 1 met pomp
  • 4 verbindingswegen, waarvan 1 begaanbaar per vrachtwagen
  • 4 omheinde akkers, waarvan 1 met eigen bewateringssysteem
  • 4.726 inwoners van zes dorpen drinken nu schoon water
  • 4 dorpen zijn met elkaar en de hoofdwegen verbonden en bereikbaar per scooter (+/-5.000 gebruikers)
  • 280 families hebben zicht op een gevarieerd dieet en het verbouwen van gewassen voor handel

Op de kaart hieronder kun je een overzicht zien van de projecten:

Kaart van projecten in Senthang regio

De projecten zijn van enorme waarde

Dit is mogelijk gemaakt door de gift van Stichting Pharus waarvoor wij, en de inwoners van Chin State enorm dankbaar zijn. Het is moeilijk om in woorden te vatten hoeveel deze projecten betekenen. In sommige dorpen moest er uren gelopen op bergachtige paden om water te halen, en in andere zijn er families die bij het minste of geringste honger leiden. Dankzij deze projecten zijn de leefomstandigheden dan ook aanmerkelijk verbeterd. In het dorp Phaipha A is zelfs een lied gecomponeerd als dank aan Stichting Pharus, en Chin in Need:

We zijn geen familie, we dromen nooit van je, en jij droomt nooit van ons. Toch help je door Gods liefde met onze belangrijkste behoefte. In ruil voor je liefde kunnen we niets doen, maar we bidden tot God om u te zegenen.

Het is indrukwekkend om te zien hoe dorpen samen komen om het harde werk te verrichten. In de video’s die we toegestuurd krijgen is te zien dat de projecten enorm gewaardeerd worden. Zo werd bijvoorbeeld in het dorp Pangkung jubelend de kraan aangezet, omdat ze nu niet meer uren moeten lopen om water te halen.

Zie hieronder een greep uit de vele foto’s:

Governance

Als stichting hebben wij een flinke professionaliseringsslag weten te maken, wat ook nodig was gezien het grote aantal projecten. Zo hebben wij nu een gedegen governance staan rondom onze projecten als het gaat om: lokale organisatie, rapportering & evaluatie, en