Buangtuah village is een middelgroot dorp met 600 inwoners in Chin State, Myanmar. Het dorp ligt in de buurt van de Tuiva Hrawn rivier die niet zonder risico’s kan worden gepasseerd. Jaarlijks sterven er 2-3 mensen die proberen de rivier over te steken. Voornamelijk tijdens het regenseizoen is dit erg gevaarlijk.

Naast het ondersteunen van de inwoners van Buangtuah village, geeft deze brug een stimulans aan de lokale economie, doordat nieuwe mogelijkheden ontstaan voor handel en transport. De brug is gebouwd op een strategische locatie in de regio waardoor 42 dorpen er baat van hebben. In totaal gaat dit om 40.000-50.000 mensen.

De aanleg van deze brug was een prioriteit in de regio. Goede transportmogelijkheden zijn essentieel voor een diversiteit aan activiteiten in dit onherbergzame gebied. De bevolking kon echter zelf niet de middelen opbrengen om de brug te realiseren.

Dankzij Stichting Wilde Ganzen, Stichting Voeten in de Aarde en giften van de Rehoboth kerk in Utrecht en onze particuliere donoren is het brugproject gerealiseerd. De burgermeester van Buangtuah uit zijn dank aan iedereen die geholpen heeft aan het realiseren van de brug in onderstaande brief:

De brug

De brug is gebouwd van hardhout en stalen kabels, en is geïmplementeerd door een lokale ingenieur om de duurzaamheid te borgen.

Lokale participatie

De lokale bevolking heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van dit project in de vorm van arbeid. Zo is al het materiaal bijvoorbeeld de laatste kilometer te voet getransporteerd door de inwoners van Bangtuah Village. Zie hieronder foto’s van de werkzaamheden aan de brug.

Kosten

De kosten van het project bedroegen in totaal € 15.428, met de volgende kostenposten:

  • Materiaal: stalen kabels, hout, cement, nagels, palen en huur transport € 12.048
  • Kosten ingenieur € 2.400
  • Kosten arbeid lokale partner € 480
  • Onvoorzien € 500
  • Totaal € 15.428

 

Ten slotte uiten wij onze dank aan Stichting Wilde Ganzen, Stichting Voeten in de Aarde en alle particuliere donoren die dit project mogelijk hebben gemaakt.