Op de lokale school in Langpho zorgden zeer primitieve sanitaire voorzieningen voor een gevaarlijke situatie. Elke week werden steeds meer kinderen ziek, met klachten zoals diarree. Wereldwijd sterven elk jaar 480.000 kinderen onder de vijf jaar aan diarree, veroorzaakt door slechte hygiƫne, het ontbreken van goede sanitaire voorzieningen en veilig drinkwater.

Het was duidelijk dat dit hier dus om een erg urgente situatie ging. De school zag zich gedwongen haar deuren te sluiten. Chin in Need heeft daarom besloten meteen te helpen met de fondsen die nodig zijn voor een waterpomp, -pijp en -tank bij de school.
Door modderstromen in het afgelopen regenseizoen was Langpho alleen onbereikbaar voor de levering van bouwmateriaal. Gelukkig is dit snel weer verholpen waardoor alsnog kon worden begonnen aan de bouw en de uitloop beperkt bleef. Inmiddels is de school weer open en hebben de kinderen weer onderwijs en een schone toilet.

In de afbeeldingen hieronder kun je de realisatie van het project zien. Wij konden dit project mogelijk maken dankzij gulle giften van particulieren. Hartelijk dank daarvoor!